هندوستان بزرگ، سرزمین هفتاد و دو ملت واقع در جنوب آسیا، از گذشته تا به امروز کشور دوست، برادر و حتی زمانی همسایه ایران بوده است. مراودات فرهنگی-سیاسی و از همه مهمتر تجارت، از جمله عواملی بوده است که این دو سرزمین را همواره به یکدیگر نزدیک و مرتبط کرده است. پایتخت هندوستان شهر زیبای دهلی، از جمله مهمترین مقاصدی است که ایرانیان به آن سفر میکنند. یکی از بهترین روشهای سفر به این شهر، استفاده از هواپیما و پرواز به سمت این مقصد شلوغ و پر هیاهو است. آژانس گردشگری فلای سپهر، با فروش اینترنتی بلیت شرکتهای مختلف هواپیمایی، این امکان را برای مشتریان خود فراهم میکند که با خیالی آسوده و به سادگی، بلیت سفر خود را به این شهر مهم تهیه کنند. همچنین در این مقاله از مجله فلای سپهر، ۵ جاذبه گردشگری شهر دهلی را به شما معرفی میکنیم تا راهنمایی باشد برای لذت بخشتر شدن سفر شما.
گردشگری در دهلی
دهلی پایتخت بزرگ کشور هندوستان، یکی از سه شهر معروف مثلث طلایی هند است که هر مسافری در سفر خود از آن بازدید میکند. این شهر به دو بخش نو و قدیمی تقسیم شده است که هر کدام جذابیتهای خاص خود را دارد. بخش تاریخی شهر بیشترین تعداد آثار کهن این سرزمین را در خود جای داده است که بسیار مورد توجه علاقهمندان به آثار تاریخی قرار میگیرد. اما تاریخ، تنها جاذبه این شهر نیست. گردشگری خوراک و خرید در بزرگترین و شلوغترین بازار هند نیز از دیگر جاذبههایی هست که سالانه هزارن توریست را به این شهر جذب میکند. تنوع در جاذبههای گردشگری در این شهر به قدری زیاد است که به سختی میتوان در وقت محدود از میان آنها یکی را انتخاب کرد. ما در ادامه این مقاله به شما ۵ مورد از پر طرفدارترین مکانهای گردشگری تاریخی این شهر را معرفی میکنیم که در بیشتر تورهای مسافرتی مورد توجه مسافران قرار گرفته است.

۱- دروازه هند
این دروازه به یادگار مانده از دوران استعمار انگلیسیها، امروزه بیش از یک بنای تاریخی برای مردمان هند است. ساخت این دروازه ۴۲ متری باشکوه، ادای احترامی به ۸۲۰۰۰ سرباز هندی و بریتانیایی است که در جنگ جهانی اول و جنگ افغانستان جان باختهاند. نام بسیاری از این سربازان بر روی بنا نقش بسته است که با کمی دقت میتوان آنها را دید. امروزه این دروازه محل تفریح ساکنان دهلی است و بسیاری از ساکنان پایتخت، علاقه مند به گذراندن شبهای خود در این مکان هستند. ساختمان مجلس و کاخ ریاست جمهوری از دیگر بناهایی است که در نزدیکی این دروازه ساخته شده و میتوان از آنها بازدید کرد.
مدت زمان بازدید: ۲-۱ ساعت هزینه ورودی: رایگان

۲- بنای یادبود گاندی
نمیشود از هند نوشت و به یاد گاندی نیوفتاد!. بدون شک تا به امروز، حتما یک بار نام مهاتما گاندی، اسطوره بزرگ هندوستان را شنیده باشید. این مرد بزرگ که در اصل یک حقوقدان بود، در راه مبارزه با استعمار انگلیسیها بر سرزمین هندوستان بسیار تلاش کرد و در نهایت در راه آزادی خواهی و صلح، در سال ۱۹۴۸ مورد سوء قصد قرار گرفت. به پاس قدردانی از جوانمردی و شجاعت این مرد بزرگ تاریخ، در پایتخت کشور هندوستان شهر دهلی، برای او بنای یادبودی ساخته شده است که هر روزه افراد زیادی از سراسر جهان برای ادای احترام از این بنا بازدید میکنند.
مدت زمان بازدید: ۱ ساعت هزینه ورودی: رایگان

۳- معبد آکشاردام
گنجینهای از هنر، زیبایی، ظرافت و هرآنچه صفت نیک برای توصیف یک بنای معماری وجود دارد، همه و همه در این معبد باشکوه گنجانده شده است. بدون شک معبد آکشاردام یکی از به یادماندنیترین بناهایی است که هر مسافر در شهر دهلی از آن بازدید میکند. بازدیدکنندگان برای ورود به معبد مقدس آکشارادم، مجوز به همراه داشتن هیچگونه وسیله الکترونیکی را نداشته و بایستی تمام وسایل هوشمند و الکتریکی خود همانند: دوربین عکسبرداری و فیلم برداری، موبایل، ساعت هوشمند، هندزفری و… را به اتاق امانات تحویل دهند. علاوه بر ساختمان اصلی که محل قرار گرفتن مجسمه طلایی است، در این معبد نمایشگاه و موزهای نیز وجود دارد که میتوان از آن بازدید کرد. در کنار این موارد، پس از غروب آفتاب و تاریک شدن هوا، در محوطهای کنار ساختمان معبد، نمایش نور و صدای جذابی برگزار میشود که میتواند خاطرهای متفاوت را برای شما بسازد.
مدت زمان بازدید: ۴-۳ ساعت
هزینه ورودی: ۲۵۰ روپیه هند
توجه: (برای ورود به نمایشگاه، موزه و نمایش نور و صدا نیاز به خرید بلیت جداگانه است)

۴- قطب منار
همیشه دیدن برترینها در جهان برای مسافران هیجان انگیز است. درست همانند سایت تاریخی و پر طرفدار قطب منار که بلندترین مناره جهان را در خود جای داده است. این بنای یاد بود توسط قطبالدین فاتح جنگ در برابر آخرین پادشاه هندو، ساخته شده است. بسیاری این مناره را نماد پیروزی قطبالدین میدانند. ارتفاع این برج حدود ۷۲ متر بود و دارای تزئینات متفاوتی است. در کنار این برج بسیار زیبا ۵ اثر تاریخی مهم دیگر از جمله ستون آهنی نیز وجود دارد که دیدنشان خالی از لطف نیست. خوشبختانه مسیر دسترسی به این بنای زیبا، از طریق خط زرد متروی شهری فراهم شده است که میتواند تا حد زیادی در زمان رفتوآمد شما صرفه جویی کند.
مدت زمان بازدید: ۳-۲ ساعت هزینه ورودی: ۶۰۰ روپیه هند

۵- معبد لوتوس
معبد لوتوس یکی از زیباترین معابد هندوستان، به دلیل معماری بینظیر ساختمانش در تمام جهان مشهور شده است. همانطور که از نام معبد نیز مشخص است، ساختمان بنا به شکل یک گل نیلوفر یا لوتوس سفید رنگ بوده که در میان آب قرار گرفته است. با افتخار طراحی این بنا بر عهده معمار ایرانی-کانادایی به نام فریبرز صهبا بوده است. درون ساختمان معبد فضای بسیار آرام و معنوی حاکم بوده و بسیاری برای مدیتیشن به این محل میروند. همانند تمام معابد مقدس برای بازدید از این بنا نیز بایستی با پای برهنه وارد شوید. این معبد مقدس در قسمت دهلی نو قرار گرفته و میتوان به راحتی با استفاده از خطوط مترو به آنجا رسید.
مدت زمان بازدید: ۲-۱ ساعت هزینه ورودی: رایگان

۶- مقبره همایون شاه
همانطور که از نام این جاذبه پیداست، مقبره همایون خانه ابدی یکی از پادشاهان مغول هندوستان است. این آرامگاه باشکوه در میان باغی سرسبز قرار گرفته که در نوع خود بسیار متفاوت بوده است؛ چراکه این نوع باغ سازی را مدیون فرهنگ و معماری ایرانیان هستند. میتوان گفت، آرامگاه همایون نخستین باغ-آرامگاه هندوستان است که در آن شکل چهار باغ ایرانی دیده میشود. این آرامگاه زیبا به فرمان همسر پادشاه ساخته شده است. مقبره همایون تنها جاذبه این مکان نیست؛ آرامگاه وزیر همایون ،آرایشگر او و چند بنای تاریخی دیگر همانند یک مسجد زیبا نیز در این مکان وجود دارد که دیدن آن را به شما توصیه میکنیم.
مدت زمان بازدید: ۳-۲ ساعت هزینه ورودی: ۵۵۰ روپیه

۷- قلعه سرخ دهلی
در گذشتههای دور بخشی از دهلی قدیم، میزبان حضور پادشاهان قدرتمند گورکانی بوده است که از شهر آگرا برای ادامه حکمرانی خود، به دهلی آمدهاند. نخستین بار شاه جهان، بعد از ورود خود به دهلی، قلعهای بنا کرد برای زندگی و انجام امور اداری و تشریفاتی حکمرانی خود؛ قلعهای که پس از گذشت سالها همچنان استوار برجا مانده است. به دلیل به کار رفتن سنگهای ماسهای قرمز رنگ، امروزه این قلعه باشکوه را قلعه سرخ مینامند. این قلعه که با نام مبارک نیز شناخته میشود، دارای خندقهایی نیز بوده که به وسیلهی آب رودخانه یامونا پر میشده است. شما میتوانید در کنار بازدید از ساختمانهای قلعه، از دیدن اشیاء تاریخی مختلف نیز لذت ببرید؛ چراکه بخشهایی از این قلعه امروزه تبدیل به موزه شدهاند.
مدت زمان بازدید: ۳-۲ ساعت هزینه ورودی: ۵۰۰ روپیه

سخن پایانی…
از دیرباز تا کنون، ۲ کشور ایران و هند دارای تعاملات سیاسی، فرهنگی و تجاری بسیاری با یکدیگر هستند. به همین دلیل، افراد زیادی از ایران همواره به این کشور در حال سفر هستند. سالها پیش این سفرها تنها از طریق سیستم حمل و نقل دریایی انجام میشد. تاجران و بازرگانان به وسیله کشتی و گذر از دریاها خود را به هند میرساندند. خوشبختانه امروزه دیگر لازم نیست برای رسیدن به هندوستان سختی سفرهای دریایی را به جان بخرید؛ تنها چند کلیک لازم است تا بلیت هواپیمای خود را به سادگی از وبسایت فلای سپهر تهیه و تنها کمتراز ۴ ساعت خود را از تهران به پایتخت زیبای هند، دهلی برسانید. آژانس گردشگری فلای سپهر به شما این امکان را میدهد که بدون نیاز به مراجعه حضوری به آژانسهای گردشگری و صرف زمان برای جستوجوی بلیت برگشت، زمان خود را در امکان گردشگری مقصد سپری کرده و لذت سفر خود را دو چندان کنید.
همچنین شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با سرزمین رنگارنگ هند، سایر مقالات ما را در بخش جهانگردی مجله فلای سپهر، مطالعه فرمایید.