غذاهای محلی بوشهر
وشهر یک شبه جزیره است، از اینرو میتوانید در تمام بخشهای آن سواحل خلیج فارس را ببینید. در سفرتان به بوشهر میتوانید از تفریحاتی مانند بازار گردی، گشت در بافت تاریخی شهر، خیام خوانی و غذاهای محلی بهره ببرید.
این شهر دوست داشتنی دارای غذاهای محلی، سنتی و اصیلی است که ارزش یکبار امتحان را دارند. خوردن غذاهای متفاوت و جدید قطعا به یکی از به یاد ماندنیترین خاطراتتان تبدیل خواهد شد. در ادامه مجله گردشگری روم تور چند نمونه از غذاهای محلی شهر بوشهر را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.
قلیه ماهی : از خوشمزه های بوشهر
مگر میشود صحبت از غذاهای سنتی بوشهر به میان بیاید و نام قلیهماهی در این لیست قرار نگیرد. این غذای بوشهری آنقدر خوشمزه و پرطرفدار است که مردم سراسر ایران با دستور پختهای متفاوتی آن را طبخ میکنند.
سبزی معطر، سیر، پیاز، روغن، تمبر هندی، نمک، فلفل و ادویههای جنوبی مواد اولیه تهیه بهترین غذای بوشهر یعنی قلیهماهی را تشکیل میدهند. قلیهماهی را با استفاده از ماهیهایی نظیر سنگسر، هامور، سرخو و شیر درست میکنند.
ماهی شکم پر :مناسب مجالس
ماهی شکمپر یکی از غذاهای سنتی بوشهر است که بیشتر در مجالس و مهمانیها سرو میشود. مردم محلی بوشهر ابتدا ماهیهایی نظیر حمام، حلوای سیاه و سنگسر را با استفاده از ادویه مخصوص ماهی طعمدار میکنند.
سپس در ماهیتابه پیاز، سبزی معطر، سیر، کشمش و زرشک را همراه با تمبر هندی تفت میدهند و درون شکم ماهی میریزند و در مرحله آخر آن را سرخ میکنند. جالب است بدانید در قدیم از برگ درخت خرما برای بستن شکم ماهی استفاده میکردند. ماهی شکم پر را میتوانید در کنار پلو و رشتهپلو سرو کنید.
میگو پلو بوشهر:غذای دریایی تند
یکی از غذاهای پرادویه و مجلسی جنوبی آشنا شوید و با تهیه آن در این روزهای سرد سال، سفری به حال و هوای گرم جنوب برای خود ترتیب دهید.
میگو پلو، یکی از انواع غذاهای دریایی و جنوبی است که میتوان با میگو درست کرد. این غذای لذیذ و پر ادویه با میگو، برنج، زعفران، سبزیجات معطر (گشنیز و شنبلیله)، رب گوجه فرنگی یا تمر هندی، سیر، پیاز، زعفران، مقدار زیادی فلفل، پودر زنجبیل، ادویه کاری و تخم گشنیز درست میشود.
برای تهیه میگو پلو میتوان آن را مانند لوبیا پلو یا پلوهای قاطی درست کرد یا در سرو مجلسی آن، میگو و برنج را بهصورت جداگانه آماده کرد و در ظرف سرو در کنار هم ریخت.
این غذای معروف و محبوب سرشار از پروتئین، مواد معدنی، خواص آنتی اکسیدانی و امگا ۳ است که بر تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر گذاشته و از مبتلا شدن به بیماریهایی مانند سرطان، کم خونی، آلزایمر، فشارخون و بیماری قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
سوپ میگو بوشهر؛ متفاوتترین سوپ ایران
یکی دیگر از پرطرفدارترین غذاهای سنتی بوشهر که در منوی هر رستورانی یافت میشود سوپ میگو نام دارد. این غذای خوشمزه در میان گردشگران و مردم محلی بوشهر طرفداران زیادی دارد و بیشتر اوقات زینتبخش سفرههای افطار مردم خونگرم جنوب است.
قلیه میگو بوشهر
قلیه میگو یکی از اصلی ترین و خوشمزهترین غذاهای شهر بوشهر است که در خوزستان و هرمزگان نیز به شیوههای مختلف طبخ میشود.همانطور که می دانید ماهی و میگو دو مواد جدانشدنی از سفره مردمان جنوب به شمار میرود. غذاهای جنوبی اغلب تند بوده و قلیه میگو نیز از این قاعده مستثنی نیست، بنابراین بهتر است این غذا را با همان میزان تندی اصلی میل کنید.
اگر به بوشهر سفر کردید، حتما قلیه ماهی را در لیست سفارشات خود قرار دهید، چرا که این غذا در کنار طعمی سنتی و بینظیر، سرشار از امگا، آهن و سلنیوم میباشد که تأثیر قابل توجهی بر جلوگیری و مقابله با بیماریهایی همچون آلزایمر، کمخونی، سرطان روده بزرگ، انواع سرطان خون مانند لوسمی و افزایش فشارخون دارد.
لک یا گمنه
در استان بوشهر للک یا گمنه که از بلغور گندم تهیه میشود رو با خورش یاقلیه ماهی میل میکنند . دراین روش تهیه من بصورت ساده اونو پختم وقتهایی ک مرغ وعده اصلی میباشد و مرغ روپختیم (پیازداغ و رب وگوجه ) تکه های مرغ روجدا میکنیم ومیذاریم کنار ک سرخ کنیم بعد در آب مرغ للک میریزیم و به حالت خوش طعمی درمیاد.

رنگینک
رنگینک نام نوعی شیرینی با اصالت منتسب به شهرهای جنوبی، در مناطق جنوب ایران (کرمان، فارس، بوشهر، هرمزگان و خوزستان) است که با رطب یا خرما، آرد، گردو و گاهی پودر دارچین تهیه میشود. در این شیرینی خانگی، پودر دارچین و خرما دست به دست هم میدهند و وعدهای سرشار از بهترین مواد غذایی به وجود میآید.
