بررسی غذاهای محلی شیرازی برای افرادی که راغب به چشیدن طعم هایی عالی هستند؛ قطعا جذاب است. شیراز علاوه بر اینکه از لحاظ مکانهای دیدنی و فرهنگ غنی به نظر میرسد، غذاهای محلی خوشمزه ای دارد. غذاها جزء بهترین قسمت سفر هستند که مسافرت را دلنشین تر و خاطره انگیزتر می کنند. در اکثر اوقات غذاها نیز می توانند در انتقال فرهنگ نقش داشته باشند. اگر شما هم جزء افرادی هستید که علاقه دارید غذاهای سنتی و خوشمزه شیراز را بشناسید تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
آشنایی با غذاهای محلی شیراز
یکی از دلایل تنوع در غذاهای محلی شیرازی، تاریخچه کهن این شهر است. رنگ قشنگ و طعم خوش غذاها را می توان از تفاوت های اصلی آن با غذاهای دیگر شهرها دانست. جهانگردانی که به شیراز سفر کرده اند و طعم خوش غذاهای شیراز را تست می کنند، مزه دلنشین غذاها را از یاد نمی برند. در ادامه مقاله تصمیم بر این است شما را با بهترین غذاهای محلی شیراز آشنا کنیم.

معرفی شیرازی پلو
شیرازی پلو جزء غذاهای محلی شیرازی است که در طبقه غذاهای مجلسی و همه پسند قرار دارد. از ترکیبات این غذا می توان به خلال پسته، ادویه های مرغوب، زعفران، مرغ، بادمجان، ماست و غیره اشاره کرد. در کنار این غذا می توانید سالاد شیرازی یا ماست میل کنید. در صورتی که شما نیز شوق سفر به شیراز را دارید، حتما شیرازی پلو را تست کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای محلی شیرازی
کلم پلو نیز در طبقه غذاهای محلی شیرازی جای دارد که مزه آن لذیذ و جذاب است. در طرز تهیه غذاهای محلی شیرازی مثل کلم پلو از ترکیباتی مثل کلم، سبزی های معطر، پیاز، گوشت چرخ شده، پیاز و ادویه جات بکار گرفته می شود. کلم پلو نیز جزء غذاهای دلنشین و ویژه است که می توانید با سفر به شیراز آن را تست کنید. در دیگر شهرها هم کلم پلو با طعمی متفاوت آماده می شود؛ اما کلم پلوی اصیل، مخصوص شیراز است.

شکر پلو
از دیگر غذاهای محلی شیرازی که طعم شیرین دارد با عنوان شکر پلو شیرازی شناخته می شود. شکر پلو برای افرادی که تمایل به خوردن غذاهایی با طعم شیرین دارند، گزینه ای جذاب است. از محتویات این غذا می توان، خلال های نارنگی، پسته و بادام، برنج، شکر، زعفران را بیان کرد. وجود ادویه های معطر و زعفران به غذا طعم ویژه می دهد. خوش رنگ و خوشبو بودن غذا نقش موثری در افزایش اشتها دارد و بیشتر غذاهای محلی در این شهر این مشخصه را دارا هستند.

هویج پلو
هویج پلو از دیگر غذاهای محلی شیرازی است که جهانگردان زیادی را مجذوب خود می کند. این غذا در شهرهای دیگر نیز آماده می شود اما مزه ای متفاوت دارد. این غذا نیز مثل شکر پلو در طبقه غذاهای شیرین قرار گرفته است و طعمی ویژه و دلنشین دارد. هویج پلو توسط افرادی با مهارت بالا به سادگی تهیه می شود؛ اما برای طبخ آن باید زمان کافی در نظر بگیرید. محتویات این غذا شامل برنج، گوشت چرخ شده، هویج، دارچین، زعفران و غیره است. جهت تزیینات و ایجاد ظاهر بهتر غذا می توانید ترکیباتی مانند خلال های بادام و پسته را بکار ببرید. همراه هویج پلو می توانید، سالاد شیرازی، ماست های متنوع و یا سبزی خوردن میل کنید.

دو پیازه آلو
از غذاهای محلی شیرازی که محبوبیت بالایی در بین مسافران و اهالی شهر شیراز دارد، می توان به دو پیازه آلو اشاره کرد. این غذا نسبت به سایر غذاهای معروف شیراز با سرعت بیشتری تهیه می شود. محتویات این غذا شامل پیاز، سیب زمینی، گوشت، ادویه جات و گوجه فرنگی است. در ترکیبات این غذا از میوه آلو استفاده نمی شود و منظور از آلو در این غذا، سیب زمینی در زبان شیرازی است. اکثر اوقات شیرازی ها این غذا را به همراه نان برای وعده هایی مانند شام بکار می برند. در موقع سفر حتما این غذا را امتحان کنید؛ زیرا طعم آن قطعا برای شما خاص خواهد بود.

قنبر پلو
قنبر پلو از دیگر غذاهای محلی شیرازی است که در اکثر اوقات برای پذیرایی در مجالس بکار می رود. از محتویات این غذا می توان به، گوشت چرخ، کشمش، پیاز، رب انار، گردو، ادویه جات و غیره اشاره کرد. طعم غذا را با در نظر گرفتن ذائقه تان شیرین، ترش و یا ملس کنید. از خرما و شیره انگور برای جایگزین کردن کشمش می توانید استفاده نمایید. مصرف این غذا به همراه سالاد شیرازی قطعا گزینه ای جذاب برای علاقه مندان است.
[wodo_related_post count=”1″ id=”42″]

رب پلو
رب پلو یکی از غذاهای محلی شیرازی ساده است که افراد زیادی تمایل به مصرف آن دارند. محتویات این غذا شامل برنج، کشمش، گردو، شکر، پیاز است که جزء مواد اصلی برای پخت این غذا به شمار می آید. رب پلو یکی از غذاهایی با طبخ ساده است و به راحتی امکان تهیه آن را خواهید داشت. رعایت نکات ضروری در طبخ این غذا به خوش طعم شدن آن کمک می کند. رپ پلو جزء غذاهایی است که در پخت آن گوشت را بکار نمی برند. اگر شما هم جزء افرادی هستید که از مصرف گوشت پرهیز می کنید، این غذا را امتحان نمایید.

قورمه بِه
قورمه بِه، جزء غذاهای محلی شیرازی است که در آبان که فصل برداشت بِه است توسط خانم های شیرازی به کرات تهیه می شود. طرز تهیه ساده این غذا و طعم آن شیرین یا ملس است و فواید متعددی برای درمان بیماری ها دارد. از فواید مصرف آن می توان به ضد آلرژی بودن و خاصیت ضد التهابی اشاره کرد. نام دیگر این غذا با توجه به فواید آن سیب طلایی است. در این غذاهای خوشمزه از گوشت استفاده می کنند که به آن قورمه می گویند. از محتویات این غذا می توان، گوشت، لپه، زعفران، ادویه جات، پیاز و غیره را بیان نمود.

معرفی لوبیا پلو شیرازی
لوبیا پلو را می توان جزء غذاهای محلی شیراز دانست که عطر و مزه لذیذی دارد. این غذا جزء خوراک هایی است که در شهرهای دیگر نیز آماده می شود؛ اما محتویات آن متفاوت است. از محتویات این غذا می توان به لوبیا، گوشت، زعفران، برنج و ادویه جات اشاره کرد. این غذا در طبقه غذاهای لذیذ و مرسوم قرار دارد. برای طبخ این غذا می توانید به جای گوشت گوسفند از مرغ استفاده نمایید. اضافه کردن هر کدام از این ترکیبات در متحول کردن مزه غذا نقش موثری دارد.

آش سبزی
آش سبزی جزء غذاهای محلی شیرازی است که مواد مغذی فراوان دارد به عنوان صبحانه بکار گرفته شود. طعم عالی این غذا آن را به گزینه ای محبوب برای جهانگردان تبدیل می کند. این آش محبوب در روزهای تعطیل و مهمانی ها روی سفره اغلب شیرازی ها مشاهده می شود. طعم ویژه آش سبزی باعث ایجاد صف های طولانی برای تهیه این غذا می شود. از محتویات این آش می توان به گوشت، حبوبات(عدس، نخود و لوبیا سفید)، سبزیجات و غیره اشاره کرد.

کلام آخر
بررسی غذاهای محلی شیراز برای افرادی که تصمیم دارند شیراز را برای سفر انتخاب کنند، جذاب به نظر میرسد. سفر به شیراز علاوه بر اینکه فرصت دید و بازدید از جاذبه های گردشگری را فراهم می کند، امکان تست غذاهای محلی را امکان پذیر می سازد. از غذاهای محلی این شهر می توان به شیرازی پلو، کلم پلو، شکر پلو، هویج پلو، دو پیازه آلو، قنبر پلو، رب پلو، قورمه به، لوبیا شیرازی و آش سبزی اشاره کرد. در صورتی که شما نیز مشتاق سفر به شیراز هستید، بلیط خود را رزرو کنید.